Instagram DM'den Rahatsız Edenleri Engelleyecek Yeni Bir Özelliği Test Ediyor!

Instagram Logo

Instagram, günümüz popüler sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Haliyle kullanıcılar kişisel hesaplarında rahatsız edilmek istemeyebiliyor. Özellikle, ortak takip edilen sayfalarda yorum, beğeni gibi etkileşimler gerçekleştirildiğinde, DM kutusuna istenmeyen mesajların geldiğini görebiliyorsunuz! Instagram, artık bu durumun önüne geçecek yeni bir özelliği hayata geçirecek. DM yoluyla gelen istenmeyen mesajlar, kısıtlamayla karşılaşacak.

Instagram DM Kutusu

Daha önce Instagram'da takip etmediğiniz kişiler, DM yoluyla sınırsız sayıda mesaj, video veya görüntü gönderebiliyordu. Elbette bu oldukça rahatsız edici bir durum. Ancak Instagram'ın yeni özelliğine göre, bir kişi yalnızca bir kez yazılı bir şekilde mesaj gönderebilecek. Yani, takip etmediğiniz kişiler bir kez mesaj gönderdikten sonra, tekrar mesaj gönderemeyecekler. Üstelik bu mesaj yalnızca yazılı mesaj olacak; kişiler video veya resim paylaşımı yapamayacak. Eğer siz, DM'den gelen bu mesaj isteğini kabul ederseniz, karşıdaki kişi dilediği mesajı gönderebilir duruma gelecek.

{getCard} $type={post} $title={İlginizi Çekebilir}

İlgili özelliğin aslında, kadınları tamamen güvende hissetmelerine yönelik atılan bir adım olduğunu dile getirmek mümkün zira ilgili özelliğin, özellikle DM'den istenmeyen müstehcen fotoğraflar alan kadınlar için önemli olduğunu belirtiyor. Meta'dan Cindy Southworth, "İnsanların, sohbet isteğini kabul edene kadar takip etmedikleri birinden resim, video veya birden fazla mesaj almamalarını sağlayacak yeni özellikleri test ediyoruz." açıklamasında bulundu ve ekledi: "İnsanların Instagram DM kutularını açtıklarında kendilerini güvende ve kontrolde hissetmelerini istiyoruz."

Daha yeni Daha eski