Opel, 2024'te Tüm Modellerinin Elektrikli Bir Versiyonunu Piyasaya Sunacak!

Opel - 1

Ürettiği modellerle, otomobil sektörünün en çok tercih edilen markalarından birisi olan Opel, 2024 sezonunda iddialı bir atılım yapmaya hazırlanıyor! Tüm modellerinin bir de elektrikli versiyonunu piyasaya sunmayı hedefleyen Opel, kısa bir süre önce alışık olduğumuz logosunu değiştirerek, "elektrikli modelleri" simgeleyen yeni bir "Şimşek" tasarımıyla yola devam etme kararı almış idi. Bu bağlamda, ürün yelpazesine elektrikli araçları da eklemeyi planlayan marka, halihazırdaki modellerinin birer elektrikli versiyonlarını çıkarmaya hazırlanıyor.

İlk atılımını, markanın B-SUV segmentindeki yeni Crossland modeli ile atacak olan şirket; batarya elektrik, şarj edilebilir hibrit ve hidrojen yakıt hücresi çözümlerine yakında 48V hibritleri de eklemeyi planlıyor. 2028 yılına kadar Avrupa'daki tüm ürün gamını elektrikli olarak piyasaya sunmayı hedefleyen Opel, elektrikli otomobillere geçiş sürecini de hızlandırıyor.

Opel - 2

Güncel Eletrikli Opel Araçlarına SUV Grandland de Katılıyor

Opel, şu an için elektrikli araç sisteminde oldukça çeşitli modellere sahip. Rocks Electric, Combo-e Life, Zafira-e Life, Corsa ve Mokka modellerinin elektrikli versiyonlarına, yeni siparişe açılan Astra Elektrik de katıldı. Gelecek sene ise elektrikli modeller arasına, kompakt SUV Grandland modelinin elektrikli bir versiyonu da eklenmiş olacak.

Hidrojen Yakıtta Opel Öncülüğü!

Opel - 3

Opel, bir yandan elektrikli araçlar pazarına geçiş sürecini hızlandırırken, bir yandan da hidrojen yakıt hücreli ticari araçları artırmayı hedefliyor. Halihazırda yollarda olan Vivaro-e HYDROGEN'i, 2024 yılında yakıt hücreli ticari bir araç takip edecek. 48V hibritler de Opel elektrikli ürün gamına dahil edilecek ve öncü model ise Opel Corsa olacak.

Opel Corsa, 74 kW/100 HP ve 100 kW/136 HP’lik motor, çift kavramalı otomatik şanzıman ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. İşler planlandığı gibi giderse, 2024 yılında 15 model, 2028 yılında ise tüm modeller elektrikli araçlar kategorisine girmiş olacak.

Daha yeni Daha eski