Alfa Romeo, Avrupa Satışlarını Altı Ayda İkiye Katladı

Alfa Romeo

Alfa Romeo, 2023'ün ilk yarısında temel pazarlarının her birinde dramatik satış artışları yaşayarak bunu "net ve istikrarlı bir büyümenin sağlamlaştırılması" olarak değerlendirdi.

İtalyan markası, "2023'ün karmaşık ve küresel değişkenlerle dolu bir yıl olduğunu ve bir meydan okuma oluşturduğunu" kabul etse de, Avrupa, Çin, Orta Doğu ve Afrika'da önemli artışlar sağlayarak küresel olarak %57'lik bir büyüme elde etti.

Özellikle Avrupa'daki satışlar bir önceki yıla göre ikiye katlandı. Alfa Romeo, satışların model başına ayrıntılı bir dağılımını yayınlamadı, ancak yeni Alfa Romeo Tonale hibrit crossover'ın bu artışa büyük katkı sağladığı düşünülüyor.

Öte yandan, Alfa için giderek daha önemli hale gelen Çin pazarında da büyük bir canlanma yaşandı; Ocak'tan Haziran'a kadar geçen süreçte Alfa Romeo Giulia sedan satışlarında %35'lik bir artış ve sadece Mayıs ayında toplamda %94'lük bir satış artışı kaydedildi.

Alfa Romeo Satışları

Asya pazarının Alfa için ne kadar önemli olduğunu gösteren bir işaret olarak, marka Çin'de güncellenmiş Giulia ve Stelvio SUV modellerini yakın zamanda tanıttı ve Hong Kong'da yeni bir bayilik açtı.

{getCard} $type={post} $title={İlginizi Çekebilir}

Alfa, Orta Doğu ve Afrika'daki satışların %173'lük muazzam bir artışla yükseldiğine dikkat çekti ve özellikle Türkiye'yi "hacim büyüme oranı açısından küresel lider" olarak gösterdi. Premium markalar için hayati bir pazar olan BAE'deki performansı da umut vaat ediciydi, satışlar %37 oranında arttı.

{getCard} $type={post} $title={İlginizi Çekebilir}

CEO Jean-Philippe Imparato şunları söyledi: "Yılın ilk yarısı için elde edilen sonuçlar, tüm ekibin yaptığı çalışmaları haklı çıkarıyor. Kendimize belirlediğimiz hedeflere büyük bir özveri ve alçakgönüllülükle ulaşıyoruz. Stratejimizi izleme disiplinimiz, kalite açısından premium sektörde lider olma isteğimize dayanıyor ve aldığımız ödüller bunun kanıtıdır. Bu nedenle, 2023'ün sonuçlarının yolunda gitmeye devam ettiğini ve oldukça olumlu geçen ilk yarının da ötesine geçen sonuçlar elde etmek için tutkumuzu ve kararlılığımızı sürdürüyoruz."

{getCard} $type={post} $title={İlginizi Çekebilir}

Alfa, ABD'deki performansının ilk yarıyıl verilerini paylaşmadı, ancak 22 yıllık bir aradan sonra sadece altı yıl önce bu pazara geri dönmüştü. Ancak 2023'ün ilk çeyreğinde, ABD'de sadece 2390 araç satarak 2022'nin aynı dönemine göre %27 düşüş yaşadı.

Kuzey Amerika'yı ele geçirmek, Alfa'nın hacim hedefleri için hayati önem taşıyor ve 2027'de ABD'ye özel bir elektrikli büyük sedan piyasaya sürmeyi planlıyorlar.

Daha yeni Daha eski