Netflix, Şaka Gibi Bir İş İlanı Yayınladı! 900 Bin Dolara Yapay Zeka Yöneticisi Arıyor!

Netflix

Uzun zamandır grevde olan senaryo yazarları, daha iyi çalışma koşulları sağlanmadığı için hala grevine devam ediyor. Bu greve oyuncular da katılınca ortalık hepten karışmaya başladı. Birçok film ve dizi, yazarların ve oyuncuların grevde olması sebebiyle ertelendi. Bu bağlamda dikkat çekici bir hamle ise Netflix'ten geldi! Çevrimiçi dijital içerik platformu Netflix, 900.000 dolara yapay zekâ ürün yöneticisi pozisyonunda çalışabilecek birini aradığını duyurdu! Netflix'in bu hamlesi ünlü komedyen ve yazar olan Rob Delaney'i kızdırdı.

Netflix - Yapay Zeka

Uzun zamandır yazarların sürdürdüğü grevler nedeniyle film sektöründe ardı ardına sorunlar yaşanmaya başlandı. Greve oyuncuların da katılmasıyla işler hepten sarpa sarıyor! Netflix'in yayınlamış olduğu iş ilanı ise gündeme bomba gibi düştü. Netflix, 900.000 dolara, yapay zeka ürün yöneticisi arıyor ve bu pozisyona sahip kişinin yapay zekayı kullanarak; harika içerikler satın alınmasını, kaliteli içerikler oluşturulmasını ve Netflix üyelerinin kendileri için doğru içeriği seçmelerine yardımcı olmak ve ödemelerle ilgili gelir dengesini korumak gibi birçok iş bölümünü yürütmesini istiyor.

{getCard} $type={post} $title={İlginizi Çekebilir}

Komedyen, yazar ve oyuncu olan Rob Delenay ise tam da grev zamanında paylaşılan bu iş ilanı ile ilgili, "Yani bu miktar ile otuz beş oyuncu ve aileleri, SAG-AFTRA sağlık sigortasına hak kazandırabilecekken, yapay zeka ordusundan bir kişiye 900 bin dolar… Korkunç! Sizi temin ederim ki, ortalıkta dolaşacak para var; sadece önceliklerle ilgili." açıklamasında bulundu. Oyuncu dünyasından birçok isim greve katılırken, yapay zeka modelini kullanarak içerik oluşturmayı, bu içeriği pazarlamayı amaçlayan birçok şirket, alacakları tepkilere rağmen riskli atılımlar yapacak gibi görünüyor. Süreç nasıl ilerleyecek, hep birlikte takip ediyor olacağız.

Daha yeni Daha eski