Ubisoft, Aktif Olmayan Hesapları Kapatıyor! Oyunlarınızı Kaybedebilirsiniz

Ubisoft Logosu

Far Cry, Assassin’s Creed gibi efsane serilerin yaratıcısı Ubisoft, hesabını aktif olarak kullanmayan kullanıcılarına uyarı e-postası göndermeye başladı. Oyun dünyasını ayağa kaldıran bu e-postalara göre, Ubisoft hesabını aktif olarak kullanmayan kullanıcıların hesapları silinebilir!

İddia edilene göre Ubisoft, hesabını aktif olarak kullanmayan kullanıcıların hesaplarını ve içerisinde bulunan oyunları kaldırmaya başladı. Peki, gerçekten de durum böyle mi?

Ubisoft Hesapları

Geçtiğimiz haftalarda bir Twitter kullanıcısı, Ubisoft tarafından aldığı bir e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı. E-postada, hesap hareketsizliği neticesinde askıya alınan hesapların, Kullanım Koşulları itibariyle hesap içerisindeki oyunlarla birlikte, 30 gün içerisinde silineceğini belirtiliyor. Ancak ilgili e-postada, "Hesap Kapatılmasını İptal Et" bağlantı butonu da yer alıyor. Kullanıcılar bu bağlantıya tıkladığında, askıya alınan hesapları tekrar aktifleştirilebiliyor.

Ubisoft Hesap Silinmesi

Ubisoft'un bu hamlesi, birçok bakımdan tepkileri üzerine çekti. Sosyal medya çalışanları, Ubisoft hesaplarını kaybetmek istemeyen kişilerin düzenli aralıklarla hesaplarında oturum açmalarını önerdi. Yani, halihazırda kullanım koşullarına göre, uzun bir hareketsizlik döneminden sonra hesabınız 30 günlüğüne askıya alınabilir ve 30 gün içerisinde Ubisoft hesabınızda oturum açmaz iseniz, hesabınız ve yüklemiş olduğunuz bütün oyunlarınız silinebilir.

Yaşanan bu durum, Ubisoft'un daha çok çevrimiçi kullanıcıya ulaşmak için yaptığı bir hamle olarak nitelendiriliyor. Bir başka bakış açısına göre ise Ubisoft, abonelik sayısını azaltmanın değil artırmanın peşinde. Bunlar yalnızca birer yorum elbette. Eğer, Ubisoft hesabınız var ise ve oyun kütüphaneniz kalabalık ise, hesabınızı ihmal etmemenizi tavsiye ederiz, zira üzücü durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski