Chrome Artık Her Hafta Güncellenecek!

Google Chrome

Tarayıcı pazarının yarısından fazlasına sahip olan Chrome, güvenlik yaması güncellemelerini sıklaştırıyor! Şirket, yaptığı açıklama ile güncellemelerin, artık her hafta yayınlayacağını duyurdu. Her hafta yayınlanacak olan güncellemelerin, olası saldırı ve plansız güncellemelerin de önüne geçeceği konuşuluyor.

Chrome Artık Her Hafta Güncellenecek!

Google, Chrome kullanıcıları için, daha iyi güvenlik sağlamak amacıyla daha hızlı güncellemeler yayınlayacak ve böylece, daha önce iki haftada bir yapılan güvenlik güncellemesi, haftada bire düşmüş olacak.

Google Chrome Güncellemeleri

Temelde bu güncelleme sıklığının artırılması, Chrome'daki, son zamanlarda sık sık yaşanan güvenlik açıklarından kaynaklanıyor. Olası bir güvenlik açığı tespit edildiğinde, Google, güvenlik açığının kapanması için yama güncellemesi yayınlıyor ve yüksek ölçekte bu, planlanmamış bir güncelleme olduğu için, olası sorunları da beraberinde getirebiliyor.

{getCard} $type={post} $title={İlginizi Çekebilir}

Şirket, bir anlamda bu durumun da önüne geçebilmek için, her hafta planlanmış güncellemelerin yayınlanmasının, olası saldırı anında gerçekleştirilen yama güncellemelerinin azaltılmasını sağlayacağını düşünüyor. Bir bakıma bu karar, olası saldırı planları yapan hackerların penceresini de daraltmış olacak. Sonuç olarak ise, Chrome, kullanıcıları için daha güvenli bir hizmet politikası yürütmüş olacak.

Daha yeni Daha eski